Náš příběh

Náš příběh

Gotická budova SOLNICE se čtvrtým nejstarším krovem svého druhu v České republice byla postavena v roce 1531 jako městská sýpka. Později se zde skladovaly zbraně a před rokem 1880 sůl. Kvůli účelu skladování zde nikdy neproběhly žádné větší stavební úpravy. Zásadní rekonstrukce se budova dočkala až v 21. století, kdy zde 29. března 2019 slavnostně otevřela restaurace SOLNICE. Pivo SOLNICE ze stejnojmenného pivovaru v Hroznové ulici je do restaurace dopravováno unikátním podzemním pivovodem skrze Piaristické náměstí. Na kvalitu piva dohlíží mistr svého oboru, pan Ivan Dufek, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství.

O naší kuchyni

Tým kuchařů pro hosty restaurace Solnice připravuje gastronomické lahůdky založené na Rakousko-Uherské kuchyni s důrazem na vlastní výrobu, zejména domácího pečiva a uzenin. Na své si však přijdou i hosté, kteří masu neholdují, stejně jako lidé s různými potravinovými intolerancemi.

"Je znát, že tato restaurace je mladá. To nic nemění na tom, že zde dobře vaří, točí dobré pivo, je zde milá snažící se obsluha a ještě opravdu vkusně opravené, příjemné prostředí."

Darius Radius

© Copyright SALINUM CB a.s.

nahoru

Tomuto webu dodal štávu: