top of page
Restaurace a víceúčelový prostor pro vaše společenské aktivity v bývalé solnici ze 16. století

. : NÁŠ PŘÍBĚH : .

. : NÁŠ PŘÍBĚH : .

Protože jsme jihočeští patrioti, ctíme tradice a jsme zvyklí dělat věci poctivě a s láskou, rozhodli jsme se vnuknout chátrající historické budově solnice znovu život a ruch, který ji v daleké minulosti provázel. Byla by škoda nechat tento skvost lidem uzavřený. Proto jsme provedli důkladnou rekonstrukci od sklepa až po půdu s velkým důrazem na maximální zachování autentičnosti a původních prvků. Věříme, že se nám tato nákladná a mravenčí práce podařila.

 

Ostatně důkazem jsou i různá ocenění, jako např. „Stavba roku 2019", kterých si vážíme. 

 

Naším cílem je, aby prostory Solnice sloužily k setkávání a kvalitně prožitému času ať už v naší restauraci, tak i v ostatních prostorách Solnice vhodných pro vaše různé společenské aktivity.

 

Aby toho nebylo málo, vyrábíme a čepujeme vlastní pivo. Pivo SOLNICE ze stejnojmenného pivovaru v Hroznové ulici je do restaurace dopravováno unikátním podzemním pivovodem pod Piaristickým náměstím. Na kvalitu piva dohlíží mistr svého oboru, pan Ivan Dufek, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství.

Restaurace a víceúčelový prostor pro vaše společenské aktivity v bývalé solnici ze 16. století
Restaurace a víceúčelový prostor pro vaše společenské aktivity v bývalé solnici ze 16. století

. : HISTORIE BUDOVY SOLNICE : .

Gotická budova SOLNICE se čtvrtým nejstarším krovem svého druhu v České republice byla postavena v roce 1531 jako městská sýpka. Později se zde skladovaly zbraně a před rokem 1880 sůl. Kvůli účelu skladování zde nikdy neproběhly žádné větší stavební úpravy. Zásadní rekonstrukce se budova dočkala až v 21. století, kdy zde 29. března 2019 byla slavnostně otevřena restaurace SOLNICE.

. : O NAŠÍ KUCHYNI : .

Tým kuchařů pro hosty restaurace Solnice připravuje gastronomické lahůdky založené na rakousko-uherské kuchyni s důrazem na vlastní výrobu, zejména domácího pečiva a uzenin. Na své si však přijdou i hosté, kteří masu neholdují, stejně jako lidé s různými potravinovými intolerancemi.

Každý čtvrtek a sobotu pro vás pečeme čerstvý křupavý chléb ve třech různých variantách. 
 

Restaurace a víceúčelový prostor pro vaše společenské aktivity v bývalé solnici ze 16. století

"Dala bych i více hvězd, pokud to by bylo možné. U vstupu nás uvítal milý personál. Objednali jsme si tamější pivo, které bylo výborné. V nápojovém lístku si o něm můžete přečíst informace, jako například jak moc nebo málo je pivo hořké. Jídlo bylo naprosto top. Začali jsme předkrmem v podobě škvarkové pomazánky s teplým, čerstvým chlebem.Zvolili jsme klasiku jako je koleno a líčka. Na jídlo jsme čekali opravdu jen chvíli. Obsluha neměla chybu. Byli pečliví, všímaví, vtipní. Rozhodně tento podnik doporučuji."

Nikol Kadlecová

bottom of page